A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces cseresznyés muffin joghurtos tésztából: bögrével is kimérheted a hozzávalókat

Végre már nem csak kompótból készítheted el a mennyei cseresznyés muffint, friss, zamatos gyümölccsel a legfinomabb.

Az egyszerű, de isteni joghurtos muffin friss idénygyümölcsökkel még ellenállhatatlanabb. Most vétek lenne kihagyni belőle az édes, roppanós cseresznyét. Ezt a mennyei sütit mindenféle gyakorlat és rutin nélkül is elkészítheted. A muffinokhoz a joghurtos pohár tökéletes mérce.

Hozzávalók:
* 2 pohár cseresznye
* 2 pohár liszt
* 1 pohár joghurt
* 1 pohár cukor
* 0.5 pohár olaj
* 2 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor
* 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:
A cseresznyét mosd meg alaposan, csepegtesd le, és szedd ki a magját. A tojást üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, a vaníliát, és keverd jó habosra. Dolgozd hozzá a joghurtot és az olajat is. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a fahéjjal, és forgasd a tojásos keverékhez.

Dolgozd simára a tésztát, egyengesd a masszát kapszlikkal bélelt muffintepsibe, és mindegyikbe potyogtass cseresznyét. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések