Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült, túrós palacsintatekercsek lekvárral leöntve - Így még finomabb

Egyszerre túrós és lekváros: ez a rakott palacsinta családi kedvenc lesz!

A lekváros-túrós palacsintát akár főételként, akár desszertként is tálalhatod. Ha rétegezve sütöd, még laktatóbb és élvezetesebb lesz. Ezzel a palacsintatészta-recepttel is biztosra mehetsz, akkor is, ha még soha nem sütöttél. Ha szereted, a túróba keverj mazsolát.

Hozzávalók 12 darabhoz:

* 1 bögre liszt
* 1.5 bögre tej
* 0.5 bögre szódavíz
* 2 db tojás
* 1 evőkanál cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 evőkanál étolaj
* 1 csipet só

Töltelékhez
* 50 dkg túró
* 2.5 dl tejföl
* 10 dkg cukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 db citrom

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, üsd bele a tojást, öntsd hozzá a tejet, majd szórd hozzá a cukrot, a vaníliát és a sót. Fokozatosan adagold hozzá a szódát. Amikor sima, hagyd a masszát pihenni 20-30 percig. Ezt követően keverd hozzá az olajat. Süsd ki a palacsintákat serpenyőben vagy palacsintasütőben, kevés olajon.

A túrót villával törd össze, keverd hozzá a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját. Töltsd a palacsintákba, és tekerd fel. Rétegezd a tésztákat kevés vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. A tetejére kenhetsz édes tejfölt, majd előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süsd össze. Tálaláskor szeleteld fel, majd lekvárral leöntve kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések