Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bögrés csúsztatott palacsinta - Ezzel töltsd meg, hogy a legfinomabb legyen!

A csúsztatott palacsinta felveheti a versenyt bármelyik tortával.

Ha egy kicsit felturbóznád a hagyományos palacsintát, készítsd el a csúsztatott változatot. Ez leginkább abban tér el a jól megszokottól, hogy csak a tészta egyik felét kell megsütnöd. Utána pakold egymásra a palacsintákat, közben pedig kend meg mindenféle földi jóval.

Hozzávalók 12 szelethez:

* 1,5 bögre tej
* 1 bögre liszt
* fél bögre szódavíz
* 2 tojás
* 1 csipet só
* 1 csapott evőkanál kristálycukor
* étolaj

Töltelékhez
* 4 evőkanál cukrozott dió
* 4 evőkanál cukor
* 4 evőkanál kakaó

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és a lisztet. Gépi habverővel dolgozd simára a masszát. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tésztába. Hígítani tejjel vagy szódával tudod, sűríteni pedig liszttel.

A palacsintasütőt forrósítsd fel, önts bele pár csepp olajat. Oszlass el benne egy merőkanál tésztát, és süsd a palacsinta egyik oldalát aranybarnára. Ha kész, csúsztasd tányérra. Egy réteget szórj meg cukrozott dióval, a következőt kend meg lekvárral, majd jöhet a kakaós rész. Olyan lesz a csúsztatott palacsinta, mint egy torta. Díszítheted csokival vagy gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések