Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készül a népszerű orosz túrólepény, a szirnyiki: csak elkevered, és kész

Az egyik legnépszerűbb orosz édesség, a külseje már-már a lepényre emlékeztet, az ízéről pedig a túrógombóc is eszedbe juthat.

Az oroszok imádják a túrót, így nem csoda, ha még a lepényeket is azzal készítik. Joghurttal vagy édes tejföllel, lekvárral, gyümölccsel tálalva remek hétvégi reggeli, csodás hétköznapi vacsora vagy akár desszert is lehet bármilyen alkalomra.

Hozzávalók 4 személyre:

* 50 dkg túró
* 10 dkg liszt
* 4 evőkanál cukor
* 3 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával nyomkodd meg. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját pedig keverd a túróhoz. Add hozzá a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Szórd hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet, és azzal is dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a tojáshabot.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele a masszából egy evőkanállal. A kupacokat kicsit lapítsd el, majd süsd a lepénykék mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és már kínálhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések