A nutellás palacsinta mennyei finomság. Fokoznád az élvezetet? Rejtsd a mogyorókrémet két tészta közé. Bár kicsit több vele a munka, hidd el, megéri! Fontos, hogy a megszokott palacsintatésztánál sűrűbb legyen a massza, különben nagyobb eséllyel folyik ki belőle a Nutella. Mivel amerikai palacsinta az alap, ne felejts bele sütőport tenni, attól lesz ducibb.
Hozzávalók:
* 22 dkg liszt* 12 evőkanál Nutella
* 2.5 dl tej
* 3 evőkanál cukor
* 1 db tojás
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál sütőpor
* 1 csipet só
* vaj a sütéshez
Elkészítés:
A sütőpapírra rakj evőkanálnyi halmokat Nutellából, majd kicsit kend el, hogy korongokat kapj. Tedd a hűtőbe, és hagyd megdermedni. Ez legalább fél-egy óra. A palacsintához a lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, add hozzá a tojást és a tejet, majd habverővel dolgozd össze. Akkor jó, ha a tészta sűrű és sima.Kevés vajat olvassz meg egy palacsintasütőben. Kanalazz bele két evőkanálnyi masszát, majd rakd rá a megdermedt Nutellát, és fedd be palacsintatésztával. Süsd mindkét oldalát aranybarnára, a fordításnál légy óvatos, nehogy kifolyjon a töltelék! Ha még édesebben ennéd, leöntheted juharsziruppal, vagy megszórhatod porcukorral.
0 Megjegyzések