Szabadban, társaságban még a főzés is sokkal élvezetesebb. A gulyás íze jóval gazdagabb lesz, ha tűzön készül. A bográcsozásnál nem mindegy a tűz nagysága, a legjobb az egyenletesen izzó, forró parázs. Figyelj, hogy a bogrács alját csak alig érjék a lángok. Minél közelebb van az étel a tűzhöz, annál gyorsabban fő. Mindig legyen kéznél víz, hisz gyakran kell az ételhez önteni. Ügyelj arra is, hogy ne égjen meg a paprika, különben keserű lesz az étel.
Hozzávalók:
* 1.5 kg marhalábszár* 1 dkg krumpli
* 3 evőkanál zsír
* 4 db vöröshagyma
* 4 db sárgarépa
* 4 gerezd fokhagyma
* 3 db fehérrépa
* 2 db paprika
* 1 db paradicsom
* 0.5 db zeller
* 1 csokor petrezselyem
* 1 teáskanál fűszerkömény
* 1 db hegyes erős paprika
* só
* bors
Elkészítés:
A húst vágd kisebb kockákra, és mosd meg. A zöldségeket tisztítsd meg, a hagymát aprítsd fel, a répákat karikázd fel, a zellert szeld ketté, a krumplit kockázd fel. A zsírt tedd bográcsba, olvaszd fel, dobd rá a húst, és kevergesd fehéredésig. Mehet hozzá a zúzott fokhagyma, szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, köménnyel, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen.Amikor a hús puhulni kezd, tedd hozzá a krumplit, a paradicsomot, a kétféle paprikát. Rotyogtasd addig, amíg minden puha lesz. Közben folyamatosan önts hozzá vizet. Érdemes kóstolgatni is, ha szükséges, rakj még hozzá fűszert. Amikor minden puha, vedd le a tűzről. Friss kenyérrel kínáld.
0 Megjegyzések