Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Isteni epres, rebarbarás süti egyszerű kevert tésztából: a vajtól lesz igazán finom

Az epres, rebarbarás sütit villámgyorsan összeállítod, és a méricskélés is egyszerű. A fontosabb hozzávalókból ugyanannyi szükséges.

A kalóriaszegény, savanykás rebarbara az utóbbi időben egyre felkapottabbá vált, finomabbnál finomabb sütiket készíthetsz a felhasználásával. A legtöbb desszertbe valamilyen gyümölccsel együtt kerül, az eper tökéletes hozzá. Már nem tart sokáig a szezon, így használd ki, amíg a rendelkezésedre áll. Ha nem akarod túlbonyolítani a sütést, dobj össze gyorsan pillekönnyű egyensúlytésztát!

Hozzávalók:

* 25 dkg liszt
* 25 dkg vaj
* 25 dkg cukor
* 15 dkg eper
* 15 dkg rebarbara
* 3 db tojás
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A rebarbarát hámozd meg, majd vágd fel kisebb, körülbelül kétcentis darabokra. Mosd meg a kicsumázott eperrel együtt, majd csepegtesd le.

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd ki jól a vajjal, a cukorral, a vaníliával. Dolgozd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Végül forgasd hozzá a habbá vert tojásfehérjét.

Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejére pedig rakd a rebarbarát és az epret. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, teszteld tűpróbával. Ha a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések