Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sült karfiolkrémleves feta sajttal megbolondítva: 30 perc, és kész

A zamatos, sűrű karfiolkrémlevest fetával és friss zöldfűszerekkel nyáriassá teheted.

A karfiol az egyik legegészségesebb zöldség, amit nagyon változatosan, izgalmasan elkészíthetsz. A prézlis, rakott változatokon túl sütheted egészben, parmezánnal megbolondítva, de még a nagy kedvenc krémlevest is sokféleképpen variálhatod. Érdemes fetával, kakukkfűvel is kísérletezni, és a karfiol is ízletesebb, karakteresebb lesz, ha megsütöd.

Hozzávalók:

➤ 1 fej karfiol
➤ 10 dkg feta sajt
➤ 3 gerezd fokhagyma
➤ 3 szál újhagyma
➤ 2 dl tejszín
➤ 1 csokor kakukkfű
➤ 1 db leveskocka
➤ olaj
➤ só
➤ bors

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, csepegtesd le, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze sóval, borssal, egy gerezd zúzott fokhagymával, és öntsd le vele a karfioldarabokat. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Néhány darab zöldséget tegyél félre.

Az újhagymát aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Dobd hozzá a maradék fokhagymát is, rakd hozzá a karfiolt, majd öntsd fel egy liter vízzel. Tedd hozzá a leveskockát, és főzd 10 percig. Húzd le a tűzről, pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. A végén még morzsold bele a feta sajtot, tedd rá a félretett karfioldarabokat, és szórd meg kakukkfűvel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések