Ha szereted a gyors és egyszerű recepteket, akkor ez a citromos-rozmaringos sült csirkemell kitűnő választás. A citrom frissessége jól illik a húshoz és a zöldfűszerekhez. Ha pácolod, és öntesz alá kevés vizet, biztosan nem szárad ki a sütőben. Nincs benne sok kalória, így zöldségkörettel még fogyókúra során is bátran eheted.
Hozzávalók:
➤ 4 db csirkemell➤ 3 evőkanál olívaolaj
➤ 2 db citrom
➤ 2 ág rozmaring
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 1 teáskanál aprított rozmaring
➤ 1 ág bazsalikom
➤ só
➤ bors
Elkészítés:
Öntsd egy tálba az olívaolajat, ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával, aprított rozmaringgal, az egyik citrom héjával, és adj hozzá egy teáskanál citromlevet is. A megmosott csirkemelleket dörzsöld be a páccal, és letakarva pihentesd legalább egy órát.Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, tedd bele a csirkét, a maradék citromot pedig karikázva rakd a hús mellé. Mehet hozzá a két ág rozmaring és a bazsalikom is, majd önts alá kevés vizet. Lefóliázva süsd 190 fokon 30 percig, majd fordítsd meg, és süsd még 20-25 percig, amíg teljesen meg nem puhul. A csirkemellet akár grillen is megsütheted. Ebben az esetben oldalanként 10-10 perc sütési idővel számolj, közben pedig folyamatosan forgasd a húst.
0 Megjegyzések