Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei citromos bodzadzsem tartósítószer nélkül: kenyérre, palacsintába, sütikhez is jól jön

Kóstoltad már az illatos, zamatos bodzadzsemet? Ha nem, itt az ideje! Ezt ráadásul nem kell órákig főzni.

A magas C-vitamin-tartalmú bodzavirágból a legtöbbször szörp készül, esetleg palacsintatésztában sütjük ki. Érdemes belőle dzsemet is főzni, hisz friss, üde, édes és savanykás, az őszi-téli hónapokban ráadásul kifejezetten jólesik. Már nincs sok időd, hogy eltedd az idei adagot. Ha dzsemfixet használsz, gyorsan elkészülsz.

Hozzávalók:

➤ 25 db bodzavirág
➤ 30 dkg cukor
➤ 3 db alma
➤ 2 db citrom
➤ 1 csomag dzsemfix 3:1

Elkészítés:

A kinyílt bodzavirágokat öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromokat karikázd fel, és a virágokkal együtt rakd egy edénybe. Önts hozzá annyi vizet, hogy mindent jól ellepjen.

Másnap a levet szűrd le, add hozzá a cukrot, a dzsemfixet és a reszelt almákat. Főzd forrástól számítva öt percig, majd töltsd üvegekbe. Állítsd fejtetőre 10 percre, és mehetnek párnák, plédek közé a száraz dunsztba. Várd meg, míg egy-két nap alatt kihűlnek, és tedd száraz, hűvösebb helyre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések