Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.
A különleges, zamatos meggybefőtt elnevezése onnan származik, hogy régen a hideg pincében tartották lecukrozva, mielőtt üvegbe került volna. Nincs vele sok macera, még dunsztolni sem kell. Nehogy kiöntsd a megmaradt levet, inkább kortyolgasd el!
➤ 1 kg cukor
➤ 1 kávéskanál nátrium-benzoát
➤ 1 dl rum
➤ 1 teáskanál fahéj
A különleges, zamatos meggybefőtt elnevezése onnan származik, hogy régen a hideg pincében tartották lecukrozva, mielőtt üvegbe került volna. Nincs vele sok macera, még dunsztolni sem kell. Nehogy kiöntsd a megmaradt levet, inkább kortyolgasd el!
Hozzávalók:
➤ 4 kg meggy➤ 1 kg cukor
➤ 1 kávéskanál nátrium-benzoát
➤ 1 dl rum
➤ 1 teáskanál fahéj
0 Megjegyzések