Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rumban eltett, fahéjas meggy: így készül a nagyi pincemeggye

Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.

A különleges, zamatos meggybefőtt elnevezése onnan származik, hogy régen a hideg pincében tartották lecukrozva, mielőtt üvegbe került volna. Nincs vele sok macera, még dunsztolni sem kell. Nehogy kiöntsd a megmaradt levet, inkább kortyolgasd el!

Hozzávalók:

➤ 4 kg meggy
➤ 1 kg cukor
➤ 1 kávéskanál nátrium-benzoát
➤ 1 dl rum
➤ 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A meggyet alaposan mosd meg, érdemes 10 percre vízbe áztatni, hogy a kukacok kimásszanak belőle. Csepegtesd le, majd magozd ki. Rakd egy nagy tálba, keverd hozzá a cukrot, a rumot, a fahéjat és a nátrium-benzoátot, majd lefedve tedd hűvös helyre. Mehet akár a pincébe is. Érleld három napig, és közben többször kavard meg. Amikor a cukor felolvad, tedd át kimosott, mikróban vagy mosogatógépben sterilizált üvegekbe. A saját levével öntsd fel, fontos, hogy teljesen ellepje a gyümölcsöt, majd légmentesen zárd le. Tárold hűvös, száraz helyen. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések