A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ricottával, sajttal töltött cukkinitekercsek: bazsalikomos paradicsomszószban sütve fenséges fogás

Egy­sze­rűen és gyor­san el­ké­szít­hető ebédre vágysz? Töltsd meg, és csa­vard fel a cuk­ki­nit! A paradicsomszósz pedig a ráadás.

Mindig jól jön néhány remek ötlet! A cukkini sem lesz unalmas, ha új formában kerül a tányérra. A kalóriaszegény zöldséget semleges íze miatt könnyű ízesíteni. Ricottával töltve, ínyenc, markáns paradicsomos mártásban sütve kiváló egytálétel.

Hozzávalók:
* 1 db nagyobb cukkini
* 20 dkg ricotta
* 10 dkg krémsajt
* 3 evőkanál tejföl
* só
* 1 teáskanál oregánó
* bors
* 50 dkg paradicsomkonzerv
* 1 db vöröshagyma
* 2 evőkanál olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 evőkanál cukor
* só
* bors
* bazsalikom

Elkészítés:
A cukkinit mosd meg, törölgesd szárazra, és zöldséghámozóval vagy késsel vágd hosszában vékony szeletekre. A ricottát keverd össze sóval, borssal, oregánóval, tejföllel és krémsajttal.

A cukkiniszeletekre kend rá a ricottás krémet, majd tekerd fel. Fogvájóval akár rögzítheted is, hogy ne nyíljon szét a sütőben.

Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá az aprított hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, cukorral, és főzd forrástól számítva 10 percig. Pakold egy tűzálló tálba a cukkinitekercseket, és öntsd le a paradicsomszósszal, majd szórd meg bazsalikommal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések