A színes, ízes csirkenyárs még jobb lesz, ha a húst üde, citromos, fokhagymás pácban pihenteted néhány órát.
Csirkenyárs,
rablóhús, saslik, mindegy hogyan nevezed, az biztos, hogy kényelmesen
elkészíthető és isteni. Nem véletlen, hogy a nyári sütögetések nagy
kedvence. A csirkemell sem szárad ki, ha sütés előtt pácban pihenteted,
sőt a zöldségeknek is jót tesz, ha megkened a fűszeres keverékkel.
Kínáld kapros, joghurtos mártogatóssal!
Hozzávalók:
A nyárshoz
* 50 dkg csirkemell
* 1 db cukkini
* 2 db paradicsom
* 2 db lila hagyma
* 1 evőkanál aprított petrezselyem
* só
A páchoz
* 0.5 dl olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 teáskanál citromlé
* bors
Elkészítés:
A
csirkemellet mosd meg, és vágd egyforma nagyságú, körülbelül kétcentis
kockákra. A cukkinit karikázd fel, a paradicsomot és a lila hagymát vágd
cikkekre, mosd meg, és törölgesd szárazra.
A páchoz az
olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a citromot, a borsot, a préselt
fokhagymát, és jól kavard át. Kend be vele a húsdarabokat, és a hűtőben
pihentesd két órát.
Sütés előtt a hozzávalókat felváltva tűzd
sasliknyársra, kend meg a maradék olívaolajjal, sózd be, és sorakoztasd
egy tepsibe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40
perc alatt, közben forgasd.
Ha grillrácsra teszed, előtte kend
meg olajjal, majd süsd oldalanként négy-négy percig. Amikor szép
pirosak, leveheted a grillről. Aprított petrezselyemmel kínáld.
0 Megjegyzések