A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rabszolgaság ellen harcoló tábornok szobrát fejezték le, és egy őket támogató demokrata szenátort vertek eszméletlenre a "békés tüntetők"

Többek között az amerikai Wisconsin állam „Haladás” mottóját jelképező szobor is áldozatául esett a szobordöntögetőknek. A wisconsini zavargók megvertek egy magát „meleg, progresszív demokratának” nevező szenátort is, mert fotózta őket.

Az Egyesült Államok északi részén fekvő Wisconsin állam mottója a „Haladás”. Az ezt jelképező szobor az állam törvényhozási épülete előtt áll, eredetileg egy szobrásznő tervezte a 19. század végén. A zavargók most ledöntötték a progressziót jelképező szobrot is.

A wisconsini törvényhozás épülete előtti zavargások sérültje lett Tim Carpenter, az állam egyik demokrata szenátora. A politikus fotókat készített a zavargókról, akik erre rátámadtak és megverték őt. Carpenter nem sokkal később összeesett és mentőt kellett hívni hozzá.

A demokrata politikus a sajtónak később úgy nyilatkozott: „Nem tudom, mi történt. Csak annyit csináltam, hogy megálltam és készítettem egy fotót. Ezután öt-hat ütést kaptam, fejbe is rúgtak. Ennek már véget kell vetni, mielőtt valakit megölnek. Szomorú dolog, mert az ő oldalukon állok, a békés tüntetések mellett. Egy meleg, progresszív demokrata szenátor vagyok, aki 36 éve szolgál a törvényhozásban”.

Carpenter megosztott egy videót is arról, ahogy a tüntetők elkezdenek feléje rohanni és ütlegelni őt.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések