A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Matovič: A koalíció stabilitása prioritást élvez, nem szólítom fel lemondásra Kollárt

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő nem fogja felszólítani Boris Kollárt (Sme rodina), a parlament elnökét, hogy mondjon le a tisztségéről amiatt, hogy plágiumgyanú merült fel a diplomamunkájával összefüggésben. Számára a működőképes kormány a fő prioritás. A miniszterelnök ezt a szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be.

A miniszterelnök a döntését azzal indokolta, hogy nem akarja megkockáztatni a kormány bukását és a „maffia” visszatérését az államvezetésbe.

„Ha a mérleg egyik serpenyőjébe egy diplomamunkát, a másikba pedig a kormánykoalíció stabilitását helyezem, a prioritásom biztosan a kormánykoalíció megőrzése lesz” – nyilatkozta.

A miniszterelnök döntésére saját bevallása szerint nagy hatással volt a koronavírus-járvány mellett az is, hogy a Smer eddigi kormányzása milyen helyzetbe sodorta az országot.

Hozzátette: a parlament elnöke cselekvőképes, képes önálló döntéseket hozni és vállalni a felelősséget. Matovič az ügyre úgy tekint, „mint a kormánynak szánt seggberúgásra”. Úgy véli, megérett az idő az egyetemi oktatás minőségi átszervezésére.

– hangsúlyozta Matovič, aki szerint a kormány nyár végén mutathatja be az egyetemi oktatás mélyreható reformját.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések