Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Paradicsomos, pestós csirkemell: sajttal sütve, göngyölve fenséges ebéd

Ha szereted a mediterrán ízeket, a paradicsomos, pestós csirkemell a kedvenceid közé fog tartozni.

A sajt, a paradicsom és a pesto együtt különlegessé varázsolják az egyszerű csirkemellet. A fenséges fogással ráadásul egy óra alatt kényelmesen elkészülsz. A pestót se vedd meg a boltban, otthon villámgyorsan összedobod, és nem kerül bele ízfokozó. A tepsibe pakolhatsz még koktélparadicsomokat is. Ez az egyszerű mediterrán étel azonnal az egész család kedvence lesz.

Hozzávalók:

➤ 4 db csirkemell
➤ 20 dkg koktélparadicsom
➤ 15 dkg sajt
➤ só
➤ bors

A pestóhoz
➤ 2 maroknyi bazsalikom
➤ 5 dkg parmezán
➤ 5 dkg fenyőmag
➤ 1 dl olívaolaj
➤ 1 gerezd fokhagyma
➤ só
➤ bors

Elkészítés:

A pestóhoz a bazsalikomot rakd késes aprítógépbe, tedd hozzá a reszelt parmezánt, a fokhagymát, a fenyőmagot, az ízlés szerinti sót, borsot, és turmixold pépesre. Önts hozzá olívaolajat, és azzal is dolgozd össze.

A csirkemelleket öblítsd le, törölgesd le róluk a nedvességet, és nyisd szét. Kicsit klopfold ki, és sózd, borsozd ízlés szerint. A belsejét kend meg a pestóval, és rakd bele a felaprított paradicsomokat, majd tekerd fel. Tűzd meg hústűvel, hogy ne nyíljon szét a tekercs sütés közben. Sorakoztasd a húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórd meg reszelt sajttal. Locsolj a tekercsek alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd 35 percig. Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések