Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Grillen sült csirkenyárs színes zöldségekkel: ebben pácold a húst

Tűzdeld nyársra kedvenc zöldségeidet csirkemellel váltogatva. Kerti partik kedvence, grillen sütve még zamatosabb lesz.

A csirkemell zöldségekkel, grillen sütve fantasztikus, könnyed nyári fogás. A páctól zamatosabb, omlósabb és szaftosabb lesz a hús. Kínálhatod krumplival, könnyed salátával, kifejezetten jól illik hozzá a tzatziki vagy a karfiolrizs.

Hozzávalók 4 személyre:

➤ 2 db csirkemell
➤ 15 dkg koktélparadicsom
➤ 15 dkg gomba
➤ 1.5 dl olívaolaj
➤ 1 db cukkini
➤ 1 db kaliforniai paprika
➤ 4 gerezd fokhagyma
➤ 2 teáskanál só
➤ 2 ág kakukkfű
➤ 1 ág oregánó
➤ 1 mokkáskanál bors

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg, és vágd fel egyforma nagyságú darabokra. A csirkemellet öblítsd le, kockázd fel. Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval és áttört fokhagymával. Kend be vele a zöldségeket és a húst, majd pihentesd 30 percig.

A nyársakat áztasd 10-15 percre hideg vízbe. Húzd rá felváltva a húst és a zöldségeket. A grillsütőt melegítsd fel, a rácsokat olajozd meg, és pakold rá a nyársakat. Közepes hőfokon süsd meg 15-20 perc alatt. Közben forgasd a nyársakat, és kenegesd az olajjal. Amikor szép pirosak, vedd ki a sütőből.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések