A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kreml: Kína és India képes önállóan rendezni határkonfliktusát

Oroszországot nyugtalanítják a Kína és India határán történt katonai összetűzésekről szóló jelentések, ugyanakkor az az álláspontja, hogy a két ország képes önállóan rendezni a konfliktust - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

A szóvivő hangsúlyozta hogy Kína és India egyaránt nagyon közeli partnere és sok ügyben szövetségese Oroszországnak, és mindkét országhoz nagyon szoros, kölcsönösen előnyös, a kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatok fűzik. Mint mondta, Moszkva nagy figyelemmel kíséri a helyzet alakulását.

Szergej Lavrov külügyminiszter Oroszország nevében üdvözölte, hogy a kínai és az indiai hadsereg között a határ menti feszültségcsökkentés érdekében tárgyalások kezdődtek. Hozzátette, hogy a téma megvitatása nem szerepel a kínai és indiai kollégájával június 22-én tartandó, háromoldalú videokonferencia napirendjén. Mint mondta, arról már előzetesen megállapodtak, és a tárgyalás formátuma nem feltételezi az egyes részvevők közötti kétoldalú viszonyról folytatandó eszmecserét.

Lavrov azt is elmondta, hogy Moszkva nem kívánja felajánlani szolgálatait a Szöul és Phenjan közötti feszültség csökkentéséhez, egyben kifejezte reményét, hogy a régió stabilitásának érdekében vissza lehet majd térni a hatoldalú - a két Korea, Oroszország, az Egyesült Államok, Kína és Japán közötti - tárgyalásokhoz. Az orosz diplomácia vezetője ismételten önmérsékletre szólította fel a feleket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések