A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni csirkefasírt hamburgerbe, szendvicsbe: sütőben és grillen is megsütheted

Grillpartik nagy kedvence a házi húspogácsás hamburger. Sok zöldséggel, csirkehússal kevésbé hizlal.

Egy jól sikerült, ízletes húspogácsa nélkülözhetetlen a hamburgerhez. Ha a bolti fagyasztott húst nem találod elég finomnak, készítsd el saját magad. A házi húspogácsát könnyen az ízlésedre formálhatod, olyan fűszereket teszel a darált húshoz, amilyeneket csak szeretnél. Ha nem serpenyőben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.

Hozzávalók:

50 dkg darált csirkemell
5 dkg sajt
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt kömény

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A darált húshoz rakd hozzá az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojást, a zsemlemorzsát, ízlés szerint köményt, sót, borsot, majd alaposan gyúrd össze. Oszd hat-nyolc részre, attól függően, mekkora pogácsákat szeretnél. Formázz belőlük gombócokat, majd a tenyereddel egy kicsit lapítsd szét.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rendezd el benne a pogácsákat, spricceld meg kevés olajjal, és 190 fokos sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben forgasd át a pogácsákat. Olajozott grillrácson, többször megforgatva is megsütheted. Ebben az esetben oldalanként körülbelül öt-öt perc alatt sül szép pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések