A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi feketeribizli-szörp: forralás nélkül is sokáig eláll

A fekete ribizli fantasztikus immunerősítő. Ha nyersen teszed el, megmaradnak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok.

A házi feketeribizli-szörp sokkal zamatosabb, mint a bolti. Ha vashiányban szenvedsz, érdemes minél több üveggel eltenni. A legnagyobb kihívás benne a ribizliszemek leszedése. Ezt a műveletet lehetőleg kesztyűben végezd, mert összefogja a kezed. Ez a legegyszerűbb változat, hisz még főzni sem kell. Egy liter ribizliléhez körülbelül másfél kiló gyümölcs szükséges.

Hozzávalók:

* 1 l feketeribizli-lé
* 1 kg cukor
* 1 l víz
* 1 teáskanál citromsav
* nátrium-benzoát

Elkészítés:

A ribizlit szemezd le, alaposan mosd meg, tedd egy tálba, és szórd meg citromsavval. Pihentesd legalább egy éjszakán át, de akár egész nap is hagyhatod, hogy levet engedjen. A kezeddel vagy krumplitörővel nyomkodd meg jól a gyümölcsöt.

Egy gézlapon vagy vászonruhán szűrd át, közben nyomkodd még ki a ribizlit, majd add hozzá a vizet és a cukrot. Ha hosszabb ideig szeretnéd eltartani, rakj hozzá kevés tartósítószert a csomagoláson leírt módon. Kevergesd addig, amíg a cukor teljesen felolvad, majd töltsd át üvegekbe, és légmentesen zárd le.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések