Az egészben sült, fűszeres csirke régi klasszikus, ezúttal azonban egy kicsit különlegesen készül.
A grillcsirke egyszerű fogás, mégis biztos vele a siker. Ha nem a megszokott módon készíted még omlósabbra, ropogósabbra sül, és a látvány is csábítóbb. A hagyma és a zöldfűszerek remek ízt adnak a húsnak.
➤ 3 db vöröshagyma
➤ 2 ág rozmaring
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 1 db citrom
➤ 0.5 csokor pertezselyem
➤ só
➤ bors
Önts a hús alá kevés vizet, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél óráig. Közben folyamatosan locsolgasd.
A grillcsirke egyszerű fogás, mégis biztos vele a siker. Ha nem a megszokott módon készíted még omlósabbra, ropogósabbra sül, és a látvány is csábítóbb. A hagyma és a zöldfűszerek remek ízt adnak a húsnak.
Hozzávalók:
➤ 1 db egész csirke➤ 3 db vöröshagyma
➤ 2 ág rozmaring
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 1 db citrom
➤ 0.5 csokor pertezselyem
➤ só
➤ bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, és törölgesd le róla a nedvességet. A gerince mentén vágd félbe, és nyisd szét. A mellhús közepén lévő szegycsontot egy határozott mozdulattal roppantsd meg, és terítsd ki. Rakd a zsírral kikent tepsibe, majd jól sózd be. A vajat olvaszd fel, keverd össze kevés borssal és a zöldfűszerek felével, majd alaposan masszírozd bele a csirkébe. A hagymát és a citromot karikázd fel, pakold a csirke mellé, és a maradék zöldfűszert is tedd a tepsibe.Önts a hús alá kevés vizet, fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél óráig. Közben folyamatosan locsolgasd.
0 Megjegyzések