A zsenge, magas víztartalmú újkrumpli nem csak petrezselymesen finom! Ropogósra sütve, joghurttal leborítva, baconnel megszórva laktató egytálétel is lehet. Mivel még vékony a héja, nem szükséges meghámozni. Ehhez a fogáshoz célszerű kisebb darabokat összeválogatni, így tényleg gyorsan megsül. A karakteres zsálya kifejezetten jó ízt ad neki.
Hozzávalók:
➤ 1 kg újkrumpli➤ 40 dkg görög joghurt
➤ 1 db lime
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 1 db lila hagyma
➤ 6 levél zsálya
➤ 4 szál kapor
➤ 3 evőkanál olívaolaj
➤ 1 teáskanál citromhéj
➤ só
➤ bors
Elkészítés:
Az újkrumplit alaposan mosd meg, a héját dörzsöld meg. A nagyobb darabokat vágd ketté, majd rakd tűzálló edénybe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és locsold meg vele a krumplikat. Tedd a tetejére a csíkokra vágott bacont. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Közben többször forgasd át a krumplikat.Amikor a krumpli puha, rakd rá a feldarabolt lila hagymát, szórd meg citromhéjjal. A joghurtot keverd össze a lime levével és a kaporral, majd öntsd le vele a krumplit.
0 Megjegyzések