A curry elnevezés utalhat fűszerkeverékre vagy intenzív fűszerezésű, mártással tálalt húsra vagy zöldségre is. Az Indiából hazatérő angolok készítették, hogy otthon is élvezhessék a gyarmati szolgálatban megszokott ízeket. A padlizsános, cukkinis változatban nem fogsz csalódni, hús nélkül, barna rizzsel tálalva laktató.
Hozzávalók:
A zöldségcurryhez➤ 2 db padlizsán
➤ 2 db cukkini
➤ 2 db paradicsom
➤ 3 dl paradicsomszósz
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 1 db vöröshagyma
➤ 1 evőkanál currypor
➤ petrezselyem
➤ só
➤ bors
A körethez
➤ 1 bögre barna rizs
➤ 3 bögre forró víz
➤ 2 evőkanál olívaolaj
➤ só
Elkészítés:
A padlizsánt és a cukkinit karikázd fel, sózd be, és pihentesd fél-egy órát. Papírtörlővel itasd le a zöldségekről a nedvességet. Egy serpenyőben hevíts zsiradékot, rakd bele az aprított vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd pár percig.Rakd hozzá a padlizsánt, a cukkinit és a felkarikázott paradicsomot. Öntsd le paradicsomszósszal, fűszered sóval, borssal, curryvel, és többször megkeverve párold 25-30 percig, amíg minden megpuhul. Tálalás előtt szórd meg aprított petrezselyemmel.
A barna rizst alaposan mosd meg, a három bögre vizet forrald fel. Az olívaolajat hevítsd fel, rakd bele a rizst, és kevergetve pirítsd meg. Légy óvatos, mert könnyen megég. Öntsd fel a vízzel, majd sózd ízlés szerint. Főzd puhára 45-50 perc alatt, majd a rizzsel tálald.
0 Megjegyzések