A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, sajtos cukkinis tócsni: joghurtos mártogatóssal a legfinomabb

A cukkini is tökéletes alapja lehet a tócsninak, ráadásul sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krumplis változat.

Ha nyár, akkor cukkini minden mennyiségben! Az alacsony kalóriatartalmú zöldséget rengeteg módon felhasználhatod. Ha tócsnit készítesz belőle, olyanok is megeszik, akik amúgy nincsenek oda az egészséges, alacsony kalóriatartalmú zöldségért. Érdemes mellé fokhagymás, joghurtos mártogatóst is összedobni, csak finomabb lesz tőle a tócsni.

Hozzávalók:

A TÓCSNIHOZ
1 db cukkini
5 dkg reszelt sajt
3 evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás

bor
solaj a sütéshez

AZ ÖNTETHEZ
2.5 dl joghurt
0.5 csokor kapor
bors


Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, a végeit vágd le, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd sózd meg. Pihentesd pár percig, utána nyomkodd ki, tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a reszelt sajtot és a lisztet. Ízesítsd sóval, borssal, és jól keverd össze a masszát.

Egy serpenyőben hevíts olajat, majd rakj bele egy evőkanál masszát, a kanállal kicsit lapítsd el, és süsd mindkét oldalát szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A joghurtot keverd össze zúzott fokhagymával, kaporral, és amennyiben bírod a csípőset, borsot is tehetsz hozzá.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések