A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fetával töltött sertésszelet baconbe tekerve: így jó szaftos lesz

A sajt, a zöldség és a bacon kombinációjában képtelenség csalódni. Ráadásul az ízletes fogást elrontani sem tudod.

A fetás, baconös sertésszelet hétvégi főételnek is kiváló, hisz kevés munkával elkészül, ráadásul jó laktató. A baconnek köszönhetően a hús szaftos lesz, főleg, ha locsolgatod is sütés közben. Sertéscombból és karajból is elkészítheted.

Hozzávalók:

* 8 szelet sertéshús
* 20 dkg aszalt paradicsom
* 16 szelet bacon
* 20 dkg feta sajt
* 1 bögre spenót
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

A sertésszeleteket egyesével klopfold jó vékonyra. Hevíts fel kevés olajat egy lábosban, rakd hozzá a felaprított spenótot, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, fűszerezd sóval, borssal, és kevergetve fonnyaszd meg. A tűzről lehúzva rakd hozzá a kisebb darabokra vágott feta sajtot, a paradicsomot, és oszd el a keveréket egyformán a sertésszeleteken. Tekerd fel, és csavarj mindegyik köré két szelet bacont is. Érdemes fogvájóval megtűzni, hogy ne nyíljon szét sütés közben.

Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és fedd le fóliával. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Amikor a hús puha, könnyen bele tudsz szúrni egy hústűt, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések