Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csokis-epres palacsintabatyu: a tésztát bögrével is kimérheted

Ha szereted az epret, most rakj mindenbe, még a palacsintába is! Batyuba töltve, csokival leöntve igazán extra desszert.

A palacsinta mindig ellenállhatatlan, hát még különleges külsővel, batyuként tálalva! Ebben a desszertben is csodás együtt a csoki és az eper. A tészta készítésénél könnyebbséget jelent, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Csak az első sütése előtt önts kevés olajat a serpenyőbe, a következő palacsintáknál erre már nem lesz szükség. Fokozhatod még az élvezetet tejszínnel is.

Hozzávalók 10 darabhoz:

A palacsintához
* 2 bögre eper
* 2 bögre liszt
* 1.5 bögre tej
* 1 bögre szénsavas ásványvíz
* 0.25 bögre olaj
* 3 db tojás
* 2 evőkanál cukor
* 1 csipet só

A csokiöntethez
* 15 dkg étcsoki
* 5 dkg vaj
* 1 dl habtejszín

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki a cukorral. Add hozzá a tejet, a sót, részletekben a lisztet és a szódát vagy a szénsavas ásványvizet. Dolgozd csomómentesre a tésztát, és pihentesd 20-30 percig, majd keverd hozzá az olajat. Egyesével süsd ki a palacsintákat.

Az öntethez a csokit tördeld össze, rakd egy tálba, és vízgőz felett olvaszd fel, majd add hozzá a kis darabokra vágott vajat, végül a tejszínt. Dolgozd egyneművé a masszát, és tartsd melegen. A palacsintákba rakj megmosott, feldarabolt epret, és formázz belőlük batyut. Tedd tányérra, és csokiöntettel kínáld. Díszítheted még gyümölccsel. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések