A palacsinta mindig ellenállhatatlan, hát még különleges külsővel, batyuként tálalva! Ebben a desszertben is csodás együtt a csoki és az eper. A tészta készítésénél könnyebbséget jelent, hogy bögrével is kimérheted a hozzávalókat. Csak az első sütése előtt önts kevés olajat a serpenyőbe, a következő palacsintáknál erre már nem lesz szükség. Fokozhatod még az élvezetet tejszínnel is.
Hozzávalók 10 darabhoz:
A palacsintához* 2 bögre eper
* 2 bögre liszt
* 1.5 bögre tej
* 1 bögre szénsavas ásványvíz
* 0.25 bögre olaj
* 3 db tojás
* 2 evőkanál cukor
* 1 csipet só
A csokiöntethez
* 15 dkg étcsoki
* 5 dkg vaj
* 1 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki a cukorral. Add hozzá a tejet, a sót, részletekben a lisztet és a szódát vagy a szénsavas ásványvizet. Dolgozd csomómentesre a tésztát, és pihentesd 20-30 percig, majd keverd hozzá az olajat. Egyesével süsd ki a palacsintákat.Az öntethez a csokit tördeld össze, rakd egy tálba, és vízgőz felett olvaszd fel, majd add hozzá a kis darabokra vágott vajat, végül a tejszínt. Dolgozd egyneművé a masszát, és tartsd melegen. A palacsintákba rakj megmosott, feldarabolt epret, és formázz belőlük batyut. Tedd tányérra, és csokiöntettel kínáld. Díszítheted még gyümölccsel.
0 Megjegyzések