Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyű citromos süti lágy vajkrémmel a tetején: édes, de cseppet sem émelyítő

A könnyed tésztát átjárja a citrom friss aromája, és harmonizál az édes, selymes vajkrémmel.

Ilyen az egyszerű kevert citromos süti, ha luxuskivitelben tálalod. A tészta pihe-puha, szinte szétolvad a szádban, és kellemesen fanyar, illatos. A tetejére kerülő vajas krémbe is illik a citrom, így nem lesz émelyítő. Tortaformában sütve, csokival turbózva bármilyen alkalomra tökéletes választás.

Hozzávalók:

Citromos süti
* 25 dkg liszt
* 15 dkg cukor
* 2 db tojás
* 1 db citrom
* 2 dl tejföl
* 1 dl olaj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csomag sütőpor

A krémhez
* 15 dkg vaj
* 20 dkg cukor
* 1 evőkanál vaníliás cukor
* 1 teáskanál citromlé

A tetejére
* csokireszelék

Elkészítés:

A tortaalaphoz a tojásokat keverd ki jól a kétféle cukorral, add hozzá az olajat, majd dolgozd hozzá a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét. Végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára a masszát.

Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ekkor teszteld tűpróbával. Ha nem ragad a tűre massza, kiveheted a sütőből.

A krémhez a szobahőmérsékletű vajat habosítsd a porcukorral, közben add hozzá a vaníliás cukrot és a citrom levét. Amikor jó krémes, kend a kihűlt tortaalap tetejére, és szórd meg csokival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések