Sem az időhiány, sem a kevés konyhai tapasztalat nem lehet kifogás, mert a bögrés, kefires süti egyszerű és gyors. A kefirtől hihetetlenül puha lesz, ráadásul napokig nem szárad ki. Sokféleképpen variálható az idénynek megfelelő, friss gyümölccsel. A kefires poharat használd méricskéléshez.
Hozzávalók:
* 3 bögre liszt* 2 bögre gyümölcs
* 1.5 bögre cukor
* 1 bögre kefir
* 1 bögre olaj
* 4 db tojás
* 1 csomag sütőpor
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A kétféle cukrot keverd ki jól, szinte fehéredésig az olajjal, majd add hozzá a tojásokat és a kefirt. A lisztet vegyítsd a sütőporral, és forgasd a tojásos keverékhez.Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és simítsd bele a homogén masszát. Szórd a tetejére a megmosott, lecsepegtetett, esetleg feldarabolt gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 35 perc alatt szép aranybarnára. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Szúrj a tészta közepébe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha ragacsos lesz, süsd még kicsit, majd porcukorral megszórva kínáld.
0 Megjegyzések