A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors csirkés, zöldséges penne: a tavasz legjavából is kerül bele

Még gyorsabban végzel a csirkés, zöldséges pennével, ha hétvégi maradék sült húst teszel bele.

Mikor, ha nem most készítenél zöldséges tésztát? Tele van a piac és a kert vitaminban gazdag finomságokkal. Az ebédedet csirkével tartalmasabbá teheted, az ízén pedig a pesto is sokat dob. Amíg a tészta megfő, a hús megpirul, és a zöldségek is puhára párolódnak.

Hozzávalók:

* 50 dkg penne
* 2 db csirkemell
* 0.5 db kisebb cukkini
* 1 bögre borsó
* 1 db kisebb padlizsán
* 1 fej kisebb brokkoli
* 1 evőkanál pesto
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

Egy fazékban forralj vizet, amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, tegyél hozzá kevés olajat, és főzd körülbelül tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le. A csirkemellet mosd meg, vágd kisebb kockákra, fűszerezd sóval, borssal, és kevés olajon pirítsd meg.

A zöldségeket mosd meg, a cukkinit karikázd fel, a brokkolit szedd rózsákra, a padlizsánt szeleteld fel. Kevés olajon, kevergetve süsd öt-hét percig. Forgasd hozzá a tésztát, a csirkét, a borsót, adj hozzá három evőkanál főzőlevet, és keverd hozzá a pestót. Rottyantsd össze, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések