Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kínai illatos, omlós csirkemell: otthon is egyszerűen elkészítheted

Otthon is egyszerűen elkészítheted a kínai éttermek kedvelt fogását, az illatos, omlós csirkemellet.

Ami nekünk a párizsias bunda, az a kínaiaknál az illatos-omlós panír, ami általában csirkemellre kerül. A bunda a sütőportól és a keményítőtől finom ropogós lesz. Ha nem papírral itatod le a húsról az olajat, hanem rácson, tovább ropogós marad. A kínaiak általában szósszal és zöldségkörettel vagy tojásos rizzsel kínálják.

Hozzávalók:

* 60 dkg csirkemell
* 4 db tojásfehérje
* 5 evőkanál étkezési keményítő
* 1 dl olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 kávéskanál sütőpor
* 1 teáskanál gyömbérpor
* só
* bors
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd vékony szeletekre. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, és rakd bele a húsokat egy-két órára. A tojásokat válaszd szét, a fehérjéket tedd egy tálba, és villával kicsit verd fel. Add hozzá a keményítőt, a sütőport, fűszerezd sóval, borssal, gyömbérporral, és alaposan dolgozd össze.

A húst vedd ki a pácból, csepegtesd le, és forgasd meg a tojásos keverékben. Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és tedd bele a csirkemellet. Süsd minden oldalát aranybarnára, majd hagyd rácson lecsepegni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések