Ami nekünk a párizsias bunda, az a kínaiaknál az illatos-omlós panír, ami általában csirkemellre kerül. A bunda a sütőportól és a keményítőtől finom ropogós lesz. Ha nem papírral itatod le a húsról az olajat, hanem rácson, tovább ropogós marad. A kínaiak általában szósszal és zöldségkörettel vagy tojásos rizzsel kínálják.
Hozzávalók:
* 60 dkg csirkemell* 4 db tojásfehérje
* 5 evőkanál étkezési keményítő
* 1 dl olaj
* 2 gerezd fokhagyma
* 1 kávéskanál sütőpor
* 1 teáskanál gyömbérpor
* só
* bors
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és vágd vékony szeletekre. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, és rakd bele a húsokat egy-két órára. A tojásokat válaszd szét, a fehérjéket tedd egy tálba, és villával kicsit verd fel. Add hozzá a keményítőt, a sütőport, fűszerezd sóval, borssal, gyömbérporral, és alaposan dolgozd össze.A húst vedd ki a pácból, csepegtesd le, és forgasd meg a tojásos keverékben. Egy serpenyőben vagy lábosban forrósíts olajat, és tedd bele a csirkemellet. Süsd minden oldalát aranybarnára, majd hagyd rácson lecsepegni.
0 Megjegyzések