A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

23 ország titkai nyomába ered az Irodalom Éjszakája

A közönséget a karantén miatt kárpótolandó 3-3 estés lesz a program – Budapesten és Debrecenben.

Szerdán kezdődik és péntekig tart az 5. Irodalom Éjszakája programsorozat. Az esemény honlapján és Facebook-oldalán az Örkény Színház művészei olvasnak fel 23 kortárs, külföldi szerző művéből.

“Márciusra terveztük eredetileg ezt az eseményt, aztán a jól ismert okokból három hónappal később valósul meg. Kárpótoljuk a közönséget, Budapesten és Debrecenben is három napossá alakítottuk az eseményt” – mondta el az InfoRádióban Gál Róbert, a szervező Cseh Centrum programfelelőse.

A budapesti program teljes mértékben online lesz, nem mennek ki a VII. kerületi helyszínekre, ahogy tervezték, ehelyett az Örkény Színházban felvett felolvasásokat lehet megtekinteni a neten.

Huszonhárom ország – uniós államok, a svájciak, a törökök, a japánok és izraeliek – huszonhárom szerzőjének huszonhárom művét kapja meg a közönség ezen a három napon.

Az idei központi tematika a város felfedezése, olyan terekre kívánják “bejuttatni” a közönséget, ahol még nem jártak, nem járhattak.

“Idén a titkok állnak a középpontban. A közreműködő intézetek és országok nagykövetségei igyekeztek olyan műveket ajánlani, amelyek a titok témakörében játszódnak, ez persze eszméletlenül tág és széles fogalom. Ennek megfelelően az Örkény Színházon belül is titkos helyszíneken olvasnak fel a művészek” – ecsetelte Gál Róbert.

A debreceni programról szólva elmondta, június 26. 28. között a Kossuth téren, a Piac utca környékén olvasnak fel, minden este 7-8 ország műveit mutatják be a Csokonai Színház művészei.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések