A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós nutellás croissant: álomfinom reggeli 30 perc alatt

A könnyű croissant leveles tésztából is ellenállhatatlan lesz, ha Nutellával töltöd meg, és csak 10 perc munka van vele.

Hatalmas segítség a kész leveles tészta, amiből könnyen készíthetsz croissant-t. Finom sósan, édesen, krémesen, lekvárral és természetesen az édesszájúak kedvencével, Nutellával is. Érdekesség, hogy a crosissant-t mindenki a franciákkal azonosítja, pedig először Bécsben készítették, a török ostrom leverésének ünneplésekor. Remek reggeli vagy akár desszert is lehet.

Hozzávalók:

- 1 csomag leveles tészta
- 10 dkg Nutella
- 1 db tojás

Elkészítés:

Amennyiben fagyasztott leves tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Semmiképp ne tedd a mikróba, mert akkor nem lesz szép leveles. Tekerd ki a tésztát sütőpapírral együtt, vagy nyújtsd ki. Vágd azonos nagyságú háromszögekre, majd mindegyik tésztára tegyél két teáskanál tölteléket.

Tekerd fel, és formázz belőle kiflit, majd a tetejét kend meg villával felvert tojással. Forró sütőbe tolva süsd 190 fokon 15 perc alatt aranybarnára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések