Édes darafelfújt a nagyi konyhájából: tejbegrízből könnyű, finom süti

Ha szereted a tejbegrízt, feltétlenül kóstold meg a darafelfújtat is! Vaníliával, citrommal mennyei desszert lesz.

Az édes darafelfújt réges régi sütemény, ami akkor az igazi, ha rezgős. Az alapja a gyerekek nagy kedvence, a tejbegríz. Érdemes vízzel kiöblíteni azt az edényt, amiben főzöd, így nem ég oda majd a dara. Elkészítheted szufléformákban vagy akár kisebb tepsiben is. Fagyival, öntetekkel, lekvárral kínálva mennyei.

Hozzávalók:

- 5 dl tej
- 4 evőkanál búzadara
- 2 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom

Elkészítés:

A tejet öntsd egy lábosba, majd szórd bele a búzadarát, a cukor felét, a vaníliát, és kevergetve főzd sűrűre.

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A tűzről lehúzva dolgozd a grízes keverékhez a vajat, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjéket a maradék cukorral verd kemény habbá, és forgasd a grízes masszához.

Három-négy formát vagy egy kisebb tepsit kenj ki vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és egyengesd bele a grízes keveréket. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 25 perc alatt süsd meg. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések