A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ifjabb Knézy Jenő elárulta, szerinte mi okozta valójában legendás édesapja halálát

Knézy Jenő, a legendás sport kommentátor, tévés, riporter 17 éve, 2003-ban hunyt el: néhány hónap alatt, gyomorrákban.

Fiával, ifjabb, Knézy Jenővel készített interjút most a Bors, melyben egyebek mellett azt is megkérdezték tőle, hogy fogadta el akkoriban a tragikus tényeket az édesapja.

- Tizenhét év nagy idő, és apám már soha nem tér vissza… Gyógyíthatatlan betegsége tényét nővéremmel, Beával közöltük vele, amikor kiderült, hogy mi a helyzet - mondta ifjabb Knézy Jenő, hozzátéve, hogy apja rezignáltan, sorsába belenyugodva fogadta a hírt.

Apja betegségének és halálának okaként a szintén a televíziós szakmából ismert fia két lehetséges okot említett: Elsőként a tele­ví­zió­sokat jellemző állandó stressz, a másik lehetséges ok pedig szerinte az, hogy 1986 áprilisában, a csernobili atomkatasztrófa megtörténtekor a közelben, ukrán területen repültek.

"Apám mesélte, a ki­je­vi repülőtéren landolt a gépük, amit szkafanderes emberek sietve lemostak, sugármentesítettek. Nos, az a Déri János is a fedélzeten volt, aki szintén rákbetegségben hunyt el 1992-ben."

- Mondta ifjabb Knézy Jenő, akire azt a tanácsot hagyta apja, hogy évente egyszer olvassa újra Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című művét, mert ahogyan múlnak az évek, egyre újabb fontos igazságokat fedez majd fel benne.

A halálos ágyán pedig így intette fiát a tévés legenda:

„Ne akkor sértődj meg, amikor megbántanak, hanem akkor, amikor lehetőséged van visszaadni.”

Ez a mondás egyébként Kutas Istvántól, az MLSZ egykori elnökétől származik, mert Knézy Jenő évekig rosszban volt vele az 1978-as labdarúgó-vb után, és miután tisztázták kettejük dolgát később, Kutas ezt a tanácsot adta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések