A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tavaszi tésztasaláta parmezánnal: az olaszok így szeretik a legjobban

A tészta és a friss, roppanós zöldségek együtt mindig nyerőnek bizonyulnak. Ha parmezánnal is megbolondítod, egyenesen ínyenc fogást tehetsz az asztalra.

A parmezános tésztasaláta könnyű, mediterrán ízvilágú főétel, ami garantáltan konyhádba varázsolja a tavaszt. Tele van vitaminban gazdag, üde, színes zöldségekkel. Hús nélkül is laktató, de feldobhatod akár maradék sültekkel is. Amíg a tészta megfő, a zöldségeket is előkészíted.

Hozzávalók:

* 40 dkg masnitészta
* 15 dkg koktélparadicsom
* 15 dkg gomba
* 1 bögre borsó
* 1 db sárgarépa
* 0.5 fej brokkoli
* 5 dkg parmezán
* 0.5 dl fehér bor
* 3 ág bazsalikom
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 fej vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* bors

Elkészítés:

Egy nagyobb fazékban forralj vizet, és amikor elkezd lobogni, tedd bele a tésztát, és szórj hozzá sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. Mindenképp vegyél fel a főzőléből legalább egy decit.

A zöldségeket pucold meg, a brokkolit szedd rózsákra, a répát vágd fel tetszés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a brokkolit, és kevergetve süsd két-három percig, majd tedd hozzá a répát, a megpucolt, feldarabolt gombát és a borsót. Fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Öntsd hozzá a bort, és párold puhára a zöldségeket.

Keverd hozzá a paradicsomot, majd a lecsepegtetett tésztát is. Locsold meg a főzőlével, és süsd össze egy-két perc alatt. Végül szórd meg friss bazsalikommal, önts a tésztasalátára olívaolajat, és szórd meg reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések