A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Roppanós spenótos párna leveles tésztából: villámgyors, kiadós finomság

Itt az új spenót szezonja, így használd fel minél sokoldalúbban, leveles párnába is jól jön.

Így a megosztó spenót is nagy kedvenc lesz! A tavasz egyik legegészségesebb zöldje tele van vassal, A-, C- és K-vitaminnal, magnéziummal és káliummal. A főzeléken túl számtalan módon felhasználhatod. Tökéletes alapanyag akkor is, ha sós sütit készítenél. Fűszeresen, fokhagymával, szerecsendióval, sőt akár fetával is megbolondíthatod.

Hozzávalók:

* 1 csomag leveles tészta
* 25 dkg spenót
* 2 gerezd fokhagyma
* 2 db tojás
* só
* bors
* olaj
* szerecsendió

Elkészítés:

A töltelékhez a spenótot pucold meg, és vágd apróra, vagy olvaszd fel. A fokhagymát pépesítsd, és kevés olajon futtasd meg. Amikor kezd színesedni és illatozni, add hozzá a spenótot, majd párold meg. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd hagyd kicsit hűlni. Turmixold össze vagy pépesítsd botmixerrel, és keverd hozzá az egyik tojást.

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, olvaszd fel szobahőmérsékleten, és vágd fel egyforma nagyságú téglalapokra. A felére halmozz a spenótos masszából. A maradék tésztalapokat vágd be átlósan három helyen, fedd be vele a tölteléket, a szeleket nyomkodd le.

Rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, és kend le felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 perc alatt aranybarnára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések