A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leszboszon már vadászpuskával védekeznek a bevándorlók ellen

Egy ismeretlen elkövető vadászpuskájából leadott lövésekkel könnyebben megsebesített két migránst a görögországi Leszbosz szigetén – közölte csütörtökön az ERT görög közszolgálati televízió a helyi rendőrségre hivatkozva.

Az incidens szerda este történt, hét kilométerre a Mória migránstábortól. Az afgán és az iráni menedékkérő később a rendőrségnek azt állította, hogy mindössze sétálni mentek – jelentette a Sztoniszi nevű hírportál.

Leszboszon márciusban a helyzetet megelégelő görögök támadtak migránsokra és a simogatóikra (MTI-nyelven: “humanitárius szervezetek dolgozóira”), ami azzal is összefüggésben állhat, hogy a migránsügyi központ körül ismételten “előfordulnak” lopások (vesd össze ezzel: “csak sétálni voltunk” – a szerk.).

A helyi görög lakosok fel vanna háborodva, nem akarják, hogy a szigetükön még több illegális bevándorlót helyezzenek el. A túlzsúfolt, eredetileg mintegy 2700 férőhelyes Mória táborban 18 300 migráns van elszállásolva. Segélyszervezetek a létesítmény bezárását kérik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések