Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sós, húsos-sajtos palacsinta maradék pörköltből: tejföllel meglocsolva még finomabb

A palacsintát nem csak lekvárosan vagy túrósan szeretjük, a húsos változatok is lehetnek igazán jók. Ha van pörköltmaradék a hűtőben, nem is nagy munka összedobni.

A laktató, sok szafttal készült pörkölt nem csak galuskával kitűnő! Miért nem készítesz a maradékból izgalmas palacsintatölteléket? Ha sós palacsintába kerül, felturbózod tejföllel, sajttal, biztos, hogy mindenki jóllakottan áll fel az asztaltól. Ez egyszerűbb és gyorsabb, mint a klasszikus hortobágyi palacsinta. 

Hozzávalók:

A palacsintához
* 25 dkg liszt
* 2.5 dl tej
* 2 dl ásványvíz
* 2 db tojás
* 1 kávéskanál só
* 1 evőkanál olaj

A töltelékhez
* maradék pörkölt
* 2 dl tejföl
* 1 teáskanál liszt
* 10 dkg sajt

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a tejet, a szódát vagy ásványvizet, a sót, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 10 percig, majd add hozzá az olajat. Hevíts fel a palacsintasütőben kevés olajat, kanalazz bele a masszából, körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki egymás után a tésztákat.

A töltelékhez a húst vágd kis darabokra, vagy akár le is darálhatod. A szaftot keverd össze egy deci tejföllel, a liszttel, és kis lángon rottyantsd össze, majd add hozzá a húst. Töltsd meg vele a palacsintákat, szórd meg a reszelt sajttal. Feltekerheted a hagyományos módon, vagy batyukat is készíthetsz a tésztából. A tetejére locsold a maradék tejfölt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések