A palacsintát nem csak lekvárosan vagy túrósan szeretjük, a húsos változatok is lehetnek igazán jók. Ha van pörköltmaradék a hűtőben, nem is nagy munka összedobni.
A laktató, sok szafttal készült pörkölt nem csak galuskával kitűnő! Miért nem készítesz a maradékból izgalmas palacsintatölteléket? Ha sós palacsintába kerül, felturbózod tejföllel, sajttal, biztos, hogy mindenki jóllakottan áll fel az asztaltól. Ez egyszerűbb és gyorsabb, mint a klasszikus hortobágyi palacsinta.
Hozzávalók:
A palacsintához
* 25 dkg liszt
* 2.5 dl tej
* 2 dl ásványvíz
* 2 db tojás
* 1 kávéskanál só
* 1 evőkanál olaj
A töltelékhez
* maradék pörkölt
* 2 dl tejföl
* 1 teáskanál liszt
* 10 dkg sajt
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a tojást, a tejet, a szódát vagy ásványvizet, a sót, és dolgozd csomómentesre a masszát. Pihentesd 10 percig, majd add hozzá az olajat. Hevíts fel a palacsintasütőben kevés olajat, kanalazz bele a masszából, körkörös mozgatással folyasd szét, majd süsd ki egymás után a tésztákat.
A töltelékhez a húst vágd kis darabokra, vagy akár le is darálhatod. A szaftot keverd össze egy deci tejföllel, a liszttel, és kis lángon rottyantsd össze, majd add hozzá a húst. Töltsd meg vele a palacsintákat, szórd meg a reszelt sajttal. Feltekerheted a hagyományos módon, vagy batyukat is készíthetsz a tésztából. A tetejére locsold a maradék tejfölt.
0 Megjegyzések