Ez a háromhagymás leves kevés alapanyagból gyorsan elkészül, és felturbózza az immunrendszeredet.
A hagymaleves minden évszakban tökéletes. Nem kell agyonfűszerezni, elég bele a só és a bors, a tejszínnek köszönhetően pedig finom selymes lesz. Tálalhatod cipóban, pirított zsemlekockával, baconnel megszórva.
Hozzávalók:
* 2 db póréhagyma
* 2 db vöröshagyma
* 4 gerezd fokhagyma
* 2 dl tejszín
* 1 l húsleves
* 3 evőkanál olaj
* 1 evőkanál liszt
* só
* bors
Elkészítés:
A hagymákat pucold meg, mosd meg, és vágd nagyon apróra. Az olajat hevítsd fel, dobd rá a póré- és a vöröshagymát, majd párold üvegesre. Szórd meg liszttel, sóval, borssal, és öntsd fel a húslevessel. Amikor már majdnem puha, add hozzá a zúzott fokhagymát.
Kis lángon főzd pár percig, majd pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és rottyantsd össze egy-két perc alatt, majd még forrón tálald.
0 Megjegyzések