Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes, fahéjas bundás kalács: hipergyors desszert szikkadt péksütiből

Ha még van néhány szelet kalácsmaradék húsvétról, készíts belőle fantasztikus reggelit! A fahéjas bundás kalács az édesszájúak nagy kedvence.

Ne dobd ki a szikkadt, nem igazán friss kalácsot, pillanatok alatt kényeztető reggelit készíthetsz belőle! Édes, fahéjas, vaníliás bundában, gyümölcsökkel, lekvárral, mogyorókrémmel vagy tejszínhabbal kínálva még teljesebb az élvezet. Fontos, hogy a kalács megszívja magát az édes tejjel, de arra vigyázz, hogy ne ázzon el! Tej helyett tejszínt is használhatsz. 

Hozzávalók:

* 4 szelet kalács
* 4 db tojás
* 5 evőkanál tej
* 1 teáskanál fahéj
* gyümölcs
* 1 csomag vaníliás cukor
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A szikkadt kalácsokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, a tojásokat üsd egy tálba, és villával verd fel. Keverd hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a kristálycukrot. Forgasd meg benne a kalácsokat, hagyd egy kicsit, hadd szívják meg magukat az édes tejjel.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, és tedd bele a bundás kalácsokat. Közepes lángon, oldalanként süsd másfél-egy percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Szedd papírtörlőre, és egy kicsit csepegtesd le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések