Ha még van néhány szelet kalácsmaradék húsvétról, készíts belőle fantasztikus reggelit! A fahéjas bundás kalács az édesszájúak nagy kedvence.
Ne dobd ki a szikkadt, nem igazán friss kalácsot, pillanatok alatt kényeztető reggelit készíthetsz belőle! Édes, fahéjas, vaníliás bundában, gyümölcsökkel, lekvárral, mogyorókrémmel vagy tejszínhabbal kínálva még teljesebb az élvezet. Fontos, hogy a kalács megszívja magát az édes tejjel, de arra vigyázz, hogy ne ázzon el! Tej helyett tejszínt is használhatsz.
Hozzávalók:
* 4 szelet kalács
* 4 db tojás
* 5 evőkanál tej
* 1 teáskanál fahéj
* gyümölcs
* 1 csomag vaníliás cukor
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A szikkadt kalácsokat vágd ujjnyi vastag szeletekre, a tojásokat üsd egy tálba, és villával verd fel. Keverd hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a kristálycukrot. Forgasd meg benne a kalácsokat, hagyd egy kicsit, hadd szívják meg magukat az édes tejjel.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, és tedd bele a bundás kalácsokat. Közepes lángon, oldalanként süsd másfél-egy percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek. Szedd papírtörlőre, és egy kicsit csepegtesd le.
0 Megjegyzések