Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes, házi vaníliás puding: ebben nincs adalékanyag

A házi vaníliás puding alig bonyolultabb, mint a zacskós, és csak pár perccel tart tovább elkészíteni, az eredmény viszont mennyei.

Ha egyszer kipróbálod, rájössz, hogy házi vaníliás pudingot főzni nem nagy ördöngösség, ráadásul nincs benne semmi tartósítószer vagy mesterséges színezék. Önmagában is finom, gyümölcsökkel, tejszínnel pedig még vonzóbb. Sütikbe, tortákba krémként is használatod, ebben az esetben érdemes vajat keverni hozzá.  

Hozzávalók:

* 5 dl tej
* 8 dkg cukor
* 5 db tojássárga
* 5 dkg kukoricakeményítő
* 1 db vaníliarúd
* 1 csipet só

Elkészítés:

A tojássárgákat rakd egy tálba, szórd hozzá a kukoricakeményítőt, önts hozzá kevés tejet, és dolgozd csomómentesre a masszát. Fokozatosan adagold hozzá a maradék tejet, add hozzá a cukrot, a sót, a vanília kikapart belsejét és a rudat. Kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik, arra vigyázz, hogy ne forrjon fel.

Szedd ki a rudat, a pudingot pedig öntsd tálkákba vagy mutatós poharakba. Amikor kihűl, tedd a hűtőbe legalább két-három órára. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések