Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás, tejszínes spárgakrémleves: 30 perc, és kész

Ha megjelenik a boltban, a piacon a spárga, nehéz ellenállni neki, krémlevesnek fantasztikus.

Ha igazi tavaszias fogást tennél az asztalra, a spárgakrémlevesben nem fogsz csalódni. A friss zöldség kalóriaszegény, tele van vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, már csak ezért is érdemes minél többször fogyasztani valamilyen formában. Leves helyett alaplével is felöntheted, a tejszíntől pedig még finomabb lesz a textúrája. A spárgafejek nagyon zsengék, azokat később is ráérsz a főzőlébe rakni, illetve díszítésre is félretehetsz néhányat. 

Hozzávalók:

* 50 dkg spárga
* 8 dl húsleves
* 2 dl tejszín
* 1 db közepes krumpli
* 1 fej vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 teáskanál vaj
* kakukkfű
* só
* bors

Elkészítés:

A spárgát alaposan mosd meg, távolítsd el a fás, száraz részeket, és vágd fel két-három centis darabokra. A krumplit pucold meg, és kockázd fel. A meghámozott, felaprított hagymát dinszteld meg az olvasztott vajon, majd dobd rá a spárgát, és kevergetve süsd egy-két percig.

Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, és öntsd fel a levessel. Fedő alatt párold puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, és csorgasd hozzá a tejszínt. Főzd még pár percig, majd forrón tálald. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések