A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos pármai csirkemell tepsiben sütve: az egyik legfinomabb rakott húsos étel

A sajtos pármai sonkával turbózott csirke hamar készen van, és igazán különleges fogás.

A szárazabb, semleges csirkemell tökéletes alapanyag, ha ízletes tepsis húst készítenél. A pármai változat nem szárad ki a sütőben, erre az ínyenc tejfölös szósz a garancia. A pármai sonka nem hiányozhat róla.

Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé
20 dkg sajt
10 dkg vaj
4 szelet pármai sonka
2 dl tejföl1 db leveskocka
0.5 dl bor
só bors

Elkészítés:

A húst öblítsd le, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Szórd meg a csirkemellet sóval és borssal. A vajat olvaszd fel, rakd bele a húst, és mindkét oldalát süsd pirosra. Ezután önts hozzá egy deci vizet, morzsold bele a leveskockát, és mehet hozzá a bor. Párold 10 percig, majd szedd ki a húst, rakd át egy tűzálló tálba.

A maradék léhez keverd hozzá a tejfölt, és kend rá a húsra, tedd rá a sonkát, majd szórd meg reszelt sajttal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 25-30 perc alatt. Amikor a sajt ráolvad, és szép piros, kiveheted a sütőből. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések