Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsiben sült káposztasteak: spenóttal, baconnel még finomabb

Adj ennek a ropogós, fűszeres káposztasteaknek egy esélyt! Olcsó, kiváló köret vagy akár főétel is lehet.

Amellett, hogy a káposzta ízletesen elkészíthető zöldség, nagyon sok K-, C- és B6-vitamint, valamint folátot, rostot tartalmaz. Kalória viszont alig van benne, így még az is belefér, hogy baconnel turbózd fel egy kicsit. A fűszerezése egyszerű, jól illik hozzá a fokhagyma, de zöldfűszerekkel is ízletesebbé teheted.

Hozzávalók:

1 fej káposzta
10 dkg bacon
0.5 dl olívaolaj
1 marék spenót
1 teáskanál só
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál citrom
0.5 kávéskanál bors

Elkészítés:

A káposzta sötétebb külső leveleit távolítsd el, alaposan mosd meg, majd vágd vastagabb, körülbelül másfél centi szeletekre. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe.

Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, citromlével, és kend be vele a káposztaszeleteket. Szórd meg apróra vágott baconnel, és tedd forró sütőbe. Süsd a káposztát 180 fokon körülbelül 25 percig, vagy amíg elkezd színesedni. A végén szórd meg spenóttal is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések