Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha, foszlós, fahéjas briós: ha így tekercseled, még szebb lesz

Az étvágygerjesztő, vajas tésztájú, csavart briósra mindenki igent mond.

A fahéjas tekercs mindig jól jön, reggelire, tízóraira, vacsorára, vagy akár akkor, ha vendégek érkeznek. Ha a tésztát alaposan kidolgozod, és hagyod jól megkelni, nagy baj nem történhet. A tetejét megszórhatod cukorral, vagy mázzal is leöntheted.

Hozzávalók:

Tészta
* 60 dkg liszt
* 12 dkg cukor
* 8 dkg vaj
* 2.5 dkg élesztő
* 3 dl tej
* 2 db tojássárgája
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 csipet só

Töltelék
* 15 dkg cukor
* 8 dkg vaj
* 3 evőkanál fahéj

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd keverj hozzá egy evőkanál cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld át, rakd hozzá a megkelt élesztőt, a vajat, a maradék cukrot, a sót, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Jól dolgozd össze, addig dagaszd, amíg a tészta elválik az edénytől és a kezedtől. Letakarva, meleg helyen pihentesd körülbelül egy órán át.

Amikor a duplájára kel, rakd át lisztes felületre, és nyújtsd téglalap alakúra. Az egyik felét kend meg olvasztott vajjal, majd szórd meg a cukorral elkevert fahéjjal, és hajtsd rá a másik felét. Vágj belőle körülbelül kétcentis csíkokat, mindegyiket tekerd meg, azaz formázz belőle brióst. Keleszd még 25 percig, majd kend meg felvert tojássárgájával, és rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told a forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések