Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Extra puha kakaós csiga túrós tésztából - Gyorsan elkészül, és keleszteni sem kell

Soha többé nem lesz macera a kakaós csiga készítése!

Ez a recept nagy segítség, ha időhiányban szenvedsz. Fél óra alatt a tányérodon illatoznak a formás kakaós csigák. Nem tévedés, ebbe a sütibe nem kell tojás. A túró pedig egyáltalán nem érződik ki a tésztából.

Akkor se süsd tovább a tekercseket, ha a sütési idő lejárta után egy kicsit nyersnek tűnnek, különben kemény, kérges lesz a tészta. Ebből az adagból körülbelül nyolc darab kakaós csigát kapsz.

Hozzávalók:

A tésztához
* 25 dkg tehéntúró
* 25 dkg finomliszt
* 10 dkg porcukor
* fél dl tej
* 5 evőkanál olaj
* fél csomag sütőpor
* csipet só

A töltelékhez
* 5 dkg vaj
* 4 evőkanál porcukor
* 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg, és keverd hozzá a cukrot. Fokozatosan adagold hozzá a tejet és az olajat, majd dolgozd simára a masszát. A lisztet szitáld át, keverd el a sütőporral, a sóval, és forgasd a tésztához. Ha csomómentes, enyhén lisztezett felületen nyújts belőle körülbelül ujjnyi vastag téglalapot, és kend meg az olvasztott vajjal.

A töltelékhez a kakaót és a porcukrot keverd össze, egyenletesen szórd a tésztára, majd csavard fel. Vágd fel másfél-két centis szeletekre. Pakold a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 15 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések