A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Koronavírussal fertőződött meg az MTVA egyik munkatársa

Az MTVA egyik munkatársa is megfertőződött a koronavírussal. A 444 megszerezte az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel levelét, amelyet a munkatársaknak küldött ki az esetről.

A levélből kiderül, hogy a koronavírusos dolgozó utoljára április 5-én dolgozott a Kunigunda úti épületben, nem sokkal ezután hozzátartozóinál kimutatták a vírust. Ekkor őt házi karanténra kötelezték, nem mehetett többet dolgozni. Április 17-én nála is jelentkeztek tünetek, majd amikor elvégezték rajta a tesztet, az pozitív eredményt hozott. Ekkor azonnal értesítette az MTVA vezetőségét.

„Megkezdtük a kontaktkutatást, feltérképeztük munkavállalónk mozgási és esetleges érintkezési útvonalát” – írja Papp Dániel a levélben hozzátéve: kollégájuk a munkája során kevés emberrel találkozott, senkivel sem érintkezett, a biztonsági előírásokat is betartotta.

A dolgozókat, akikkel egy légtérben volt, házi karanténra kötelezték, illetve tesztelik őket, ám nem tudni, hogy pontosan hány emberről is van szó. Azonban az kiderül a levélből, hogy a Kunigunda úti épületben már az eset előtt köteleztek mindenkit maszk viselésére, és többek közt arra kérték a kollégákat, hogy rendszeresen fertőtlenítsék munkaállomásaikat. Külön megkértek mindenkit, hogy akinek közeli családtagjuk, lakótársuk tüneteket mutat, az mindenképpen maradjon otthon.

Egyszer már felmerült a koronavírus gyanúja az MTVA-nál, amikor március 10-én az egyik dolgozó lázasan ment dolgozni. Az üzemorvos kórházba küldte, ahol a tesztje végül negatív eredményt hozott.

A levélből kiderül továbbá, hogy az MTVA-nak saját operatív törzse van, mely a járványveszély miatt már korábban bevezette a home office-t azokon a munkaállomásokon, ahol nem szükséges a stúdióban tartózkodás. Ezen felül számos további biztonsági intézkedést is bevezettek.

Több műsor forgatását már március 16-án felfüggesztették. Az épületet és a dolgozói buszokat is folyamatosan fertőtlenítik, minden dolgozó a belépésekor maszkot kap. Az MTI tervezett költözését is elhalasztották, a hírügynökség Naphegy téri épületében az éttermet bezárták.

A levélben Papp külön felhívja a figyelmet arra, hogy a kollégák tartsák tiszteletben az érintett személyiségi jogait, illetve ne terjesszen senki rosszindulatú vagy megalapozatlan információkat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések