A göngyölt csirkemell-variációknak se szeri, se száma. Ez az egyik legegyszerűbb, ám mégis ínycsiklandó változat.
A sajttal töltött, rántott csirkemell az az étel, amit mindenki minden alkalommal szívesen fogyaszt. A klasszikus rántott hús kiváló alternatívája lehet, de akkár ünnepi összejöveteleken is főszerepet kaphat. Tepsiben vagy olajban is ropogósra sütheted.
Hozzávalók:
4 db filézett csirkemell
4 szelet sajt
15 dkg zsemlemorzsa
12 dkg liszt
2 db tojás
só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd le róla a nedvességet. Vágd be hosszában, majd nyisd szét, mint egy könyvet. Kicsit klopfold ki, és ízlés szerint sózd, borsozd. Tegyél rá sajtszeletet, majd tekerd fel. Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd először a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Forrósíts olajat, majd rakd bele a hússzeleteket, és süsd meg szép aranybarnára oldalanként négy-négy perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Ha inkább tepsiben sütnéd, spriccelj a hússzeletekre kevés olajat, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt.
0 Megjegyzések