Tedd még izgalmasabbá a menzakaját! A paradicsomleves néhány fűszertől extra jó lesz, és a betűtészta sem hiányozhat belőle.
Ez a paradicsomleves nem vízízű, jó sűrű, kellemesen fűszeres, és 20 perc alatt elkészül. Szezonon kívül konzervből, sűrített paradicsomból is főzheted. Néhány fűszertől még zamatosabb lesz, jól megy hozzá a bazsalikom, de érdemes bele zellert is tenni.
* 3 evőkanál liszt
* 2 evőkanál olaj
* 2 evőkanál cukor
* 2 ág bazsalikom
* 1 db leveskocka
* 1 teskanál pirospaprika
* 1 fej vöröshagyma
* 0.5 db zeller
* só
* bors
* betűtészta
Rakd hozzá a vöröshagymát, a zellert, ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, leveskockával. Amikor felforr, mehet hozzá a betűtészta. Főzd körülbelül 10 percig, kóstold meg, kell-e még hozzá fűszer, a végén szórj hozzá ízlés szerint cukrot.
Ez a paradicsomleves nem vízízű, jó sűrű, kellemesen fűszeres, és 20 perc alatt elkészül. Szezonon kívül konzervből, sűrített paradicsomból is főzheted. Néhány fűszertől még zamatosabb lesz, jól megy hozzá a bazsalikom, de érdemes bele zellert is tenni.
Hozzávalók:
* 15 dkg sűrített paradicsom* 3 evőkanál liszt
* 2 evőkanál olaj
* 2 evőkanál cukor
* 2 ág bazsalikom
* 1 db leveskocka
* 1 teskanál pirospaprika
* 1 fej vöröshagyma
* 0.5 db zeller
* só
* bors
* betűtészta
Elkészítés:
Az olajat öntsd egy lábosba, szórd hozzá a lisztet, és kis lángon, kevergetve készíts világosbarna rántást. Tedd hozzá a pirospaprikát, majd húzd le a tűzről, add hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel.Rakd hozzá a vöröshagymát, a zellert, ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, leveskockával. Amikor felforr, mehet hozzá a betűtészta. Főzd körülbelül 10 percig, kóstold meg, kell-e még hozzá fűszer, a végén szórj hozzá ízlés szerint cukrot.
0 Megjegyzések