Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A narancsos répatorta bögrés változata: ennek tényleg nincs répaíze

Nincs húsvéti készülődés répatorta nélkül. Az íze csodás, naranccsal pedig még különlegesebb. Nem maradhat le róla a mascarpone sem.

Ha már tervezed a húsvéti menüt, nehogy kimaradjon belőle a nálunk is nagyon kedvelt répatorta! Ezzel a recepttel igazán egyszerű dolgod lesz, hisz a hozzávalókat bögrével is kimérheted. Ne izgulj, ebben nem fogod érezni a répa ízét. Készítheted tortaformában vagy tepsiben is, a tetejét pedig díszítheted marcipánból készült nyuszikkal, répákkal.

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához
* 2 bögre reszelt répa
* 1.25 bögre liszt
* 1 bögre cukor
* 0.5 bögre olaj
* 0.5 bögre dió
* 3 db tojás
* 1 db narancs
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 teáskanál fahéj
* 1 teáskanál sütőpor
* 0.5 teáskanál szódabikarbóna
* 1 csipet só

A krémhez
* 30 dkg mascarpone
* 5 dkg vaj
* 5 dkg porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A répát pucold meg, mosd meg alaposan, majd reszeld le. A lisztet szórd egy tálba, vegyítsd a sóval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a fahéjjal és a darált dióval. Üsd egy másik edénybe a tojásokat, majd habosítsd az olajjal és a kétféle cukorral. Forgasd hozzá a répát, majd a lisztes keveréket is. Végül mehet hozzá a narancs reszelt héja és frissen facsart leve. 

Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába, majd 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, biztosan elkészült. 

A krémhez a mascarponét keverd ki jó alaposan gépi habverővel a vajjal, a cukorral és a vaníliával, majd kend a süti tetejére, esetleg félbe is vághatod, és megtöltheted vele. Díszítsd a répatortát kedved szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések